Alles over tarieven 2020, Schiphol en Coronamaatregelen

Actietarieven Schiphol 2020


Het zomervakantie seizoen is weer afgelopen en dat betekent dat het werk grotendeels weer wordt hervat voor veel Alkmaarders! Om evengoed een scherp tarief voor Schiphol vervoer aan te kunnen blijven bieden, hanteren wij – OP AANVRAAG – de volgende vaste tarieven van 1 september 2020 (bij minimaal 12 uur van tevoren gereserveerd), geldig tot en met 31 januari 2021:

Vanuit Alkmaar
Enkele reis heen: EUR 70,-
Retour: EUR 145,-

Vanuit Bergen en Egmonden:
Enkele reis heen: EUR 75,-
Retour: EUR 155,-

Vanuit Heerhugowaard:
Enkele reis heen: EUR 80,-
Retour: EUR 165,-

Tarieven voor andere ophaallocaties op aanvraag.

Huidige tarieven (2020) inclusief BTW:


Het huidige taxitarief is naar wettelijke vereisten opgebouwd uit een instaptarief, een tarief voor afstand en een tarief voor tijdsduur van de rit, welke tezamen het uiteindelijke ritbedrag vormen. De taximeter telt deze tarieven gelijktijdig op.

De zeer concurrerende metertarieven van AdriTax zijn:

Instaptarief: EUR 3,00
Afstandstarief: EUR 2,31 (per km)
Tijdstarief: EUR 0,39 (per minuut)
(Vooraf) wachten: EUR 44,00 (per uur)

Deze standaard metertarieven blijven in ieder geval geldig t/m 31-01-2021.

Tot maar liefst 50% korting op overige verre ritten, op aanvraag en reservering vooraf!

Voor verre ritten (minimaal 25 kilometer) hanteren wij zeer concurrerende prijzen (met kortingen oplopend tot maar liefst 50% op het metertarief, afhankelijk van de afstand en frequentie) bij reservering vooraf. Vraag een prijsopgave aan per email of contactformulier!

Hoewel AdriTax ernaar streeft zoveel mogelijk van de eigen klanten te vervoeren, kan AdriTax alleen haar tarieven bij beschikbaarheid van het eigen voertuig aanbieden. Bij geen beschikbaarheid, zullen andere vervoerders worden ingezet die hun eigen tarief rekenen (welke dus ook hoger kunnen zijn dan die van AdriTax).

Coronamaatregelen

AdriTax wil u graag een welkom en tegelijk veilig gevoel geven tijdens de taxirit. Helaas heeft de taxibranche ook te lijden onder het Coronabeleid van de regering en dient AdriTax zich ook aan bepaalde maatregelen te houden, hoe vervelend dat ook is. Een aantal van de meest merkbare maatregelen zijn:

  1. Een niet-medisch mondkapje in de taxi is helaas van overheidswege nog steeds verplicht voor passagiers
  2. Indien gewenst is er handgel aanwezig in het voertuig
  3. U mag, als u dit zelf wilt, in het kader van het contact- en traceringbeleid van de regering uw gegevens achterlaten bij de chauffeur. Deze zullen na 14 dagen worden vernietigd
  4. Indien u griep- of verkoudheidsverschijnselen heeft, is het overheidsadvies om thuis te blijven, en zou u dus ook beter geen gebruik van een taxi moeten maken. U dient dit vantevoren kenbaar te maken als dit het geval is
  5. Ondanks dat wij minder op standplaatsen aanwezig zullen zijn, zijn wij wel de gehele week telefonisch beschikbaar voor reserveringen

Betalingsmethodes (contant, pinnen én bitcoin):

AdriTax streeft ernaar een modern vervoersbedrijf te zijn en hebben daarom een breed pakket aan betaalmogelijkheden (zie onderaan alle betalingsopties):

  1. Contant, ja graag (dit heeft de voorkeur, zelfs gedurende Coronamaatregelen)
  2. Pinnen en creditcards mag (ook contactloos)
  3. Bitcoin wordt ook geaccepteerd (echter alleen in een AdriTax voertuig en bij melding vooraf). Bovendien: alle ritten die worden betaald met bitcoin krijgen 15% extra korting op het eindbedrag in euro’s (omrekening vindt plaats op basis van de actuele wisselkoers van de wallet). Deze korting voor betalingen met bitcoin is geldig tot en met 31-12-2020, met kans op verlenging.